Изключително скандални факти изскочиха около спечелилите проекти фирми от Плана за

...
Изключително скандални факти изскочиха около спечелилите проекти фирми от Плана за
Коментари Харесай

Фирми, близки до ПП, прибират огромни средства от Плана за възстановяване

Изключително скандални обстоятелства изскочиха към спечелилите планове компании от Плана за възобновяване, научи кореспондент на " ФОКУС " .

Най-противоречив е въпросът с компания " Имагга Технолъджис " ООД. Тя е печели 4 209 924 лева с плана си " Изкуствен разсъдък за ефикасна модерация на образно наличие в огромни мащаби ".  

Фирмата е съдружник с 33% в сдружението " Скиноа " ООД, където е бил експремиерът Кирил Петков. Той е управлявал " Скиноа " до май 2021 година, когато става министър на стопанската система в първото служебно държавно управление на Стефан Янев. Сега шеф е Мартин Драгулев, както и на доста негови бизнеси. Асен Василев е в " Скиноа " посредством " СТВ Консълтинг ", която от май 2021 е трансферирана пък на Марио Сотиров. В " Имагга Технолъджис " ООД дял има и претендентът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев посредством едноличната си компания " ВТ Инвестмънтс ". Останалите съдружници в преборилото се за 4,2 млн. лева сдружение са " Ейт Венчърс " ЕООД и физически лица като Боян Калчев - някогашен съсобственик в " БТВ Медия Груп ", " Нет Инфо.БГ ", " Болкан нюз Радио ", Христо Христов от съдружие " ЛГБТ Идея " и други

Още една компания обвързвана с ръководещите е спечелила финансиране за милиони. Това е  " ОЦЕНИМЕ.БГ " ООД утвърдена за финансиране в размер на 2 669 434 лева за плана " Софтуерна осведомителна система за ръководство на процесите по кредитиране ". Съдружник в нея с по 48,5% са Георги Демирев, който е част от управлението на " Продължаваме промяната ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР